Stiri si noutati

Fonduri Sapard pentru prelucrarea laptelui – un milion de euro pentru Lactag SA

Valoarea fondurilor nerambursabile acordate prin Programul Sapard societatii de produse lactate – Lactag SA din localitatea Costesti (Arges) se ridica la un milion de euro, la acestea adaugandu-se inca un milion de euro din fondurile proprii ale societatii, potrivit datelor furnizate de Agentia Sapard.

Fabrica de produse lactate din localitatea Costesti a fost modernizata la nivelul de competitivitate a standardelor europene, atat din punctul de vedere al spatiului de productie, cat si in ceea ce priveste dotarea cu utilaje si echipamente noi, achizitionate din tarile Uniunii Europene (Germania, Italia, Polonia). Totodata, prin proiectul Sapard derulat la Costesti a fost largit parcul auto, implementandu-se si un sistem informational pentru imbunatatirea procesului industrial. Gama imbunatatita de produse lactate (iaurt clasic, iaurt dietetic, sana, iaurt cu fructe, lapte batut, smantana, frisca, branza proaspata, creme de branza, cascaval, unt si telemea) se va orienta catre pietele externe.

Nu in ultimul rand, prin aceasta finantare a fost dotat si laboratorul societatii cu aparatura moderna folosita la testarea calitatii materiei prime si a produselor finite.

Potrivit Agentiei Sapard, in acest mod, impactul economic si social realizat prin aceasta investitie se va reflecta in cresterea cifrei de afaceri a societatii si realizarea unei game mai largi de produse.

Agentia Sapard a contractat pana in acest moment pentru sectorul de lapte si produse din lapte un numar de 46 de proiecte, pentru care s-au alocat din Programul Sapard aproximativ 21 milioane de euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *