Stiri si noutati

Japonia va elibera 7,3 milioane barili de petrol din rezervele sale strategice

Japonia va elibera 7,3 milioane barili de titei din rezervele petroliere strategice ale sectorului privat japonez si le va pune pe piata pentru a calma criza provocata de trecerea Uraganului Katrina in SUA, a anuntat marti ministrul japonez al Economiei, Shoichi Nakagawa, informeaza AFP.

Potrivit oficialului nipon, petrolul va fi scos la vanzare pe piata mondiala incepand cu ziua de miercuri. Aceasta este pentru prima data cand Japonia recurge la rezervele sale strategice de petrol, dupa razboiul din Golf din 1991.

Vineri, cele 26 tari membre ale Agentiei Internationale pentru Energie (AIE) au decis in mod colectiv sa puna pe piata internationala doua milioane barili de petrol pe zi timp de 30 de zile, adica aproximativ 60 de milioane barili de titei, pentru a calma temerile provocate de Uraganul Katrina. La randul lor, SUA, cel mai mare consumator mondial de petrol si tara grav afectata de Uraganul Katrina, a eliberat deja pe piata 30 de milioane de barili de petrol din rezervele sale strategice.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *