Stiri si noutati

Ministrul agriculturii: Grupuri mafiote fac presiuni pentru importuri de grau

Stefan Etves

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri la Craiova, ca anumite grupuri mafiote fac presiuni, inclusiv mediatice, pentru a da drumul la comenzi externe de grau. "Va spun nemteste ca grupuri mafiote de interese au creat presiuni pe piata, chiar mediatice, pentru a se da un semnal ca nu exista suficient grau pe piata interna, ca sa-l aduca pe slepuri din afara. Si anul acesta s-au f?cut presiuni la minister si mi-au reprosat ca de ce am spus ca s-au realizat sapte milioane de tone de grau si ca nu mai avem nevoie de importuri?", a spus Flutur, citat de Mediafax. El a lasat sa se inteleaga ca cei care au facut presiuni sunt "baronii" din Insula Mare a Brailei. "Vin unii baieti cu salopeta si sapca alba si se invart pe la minister. Stiu foarte bine cine sunt, sunt oamenii baronilor din Insula Mare a Brailei. Sa nu mai vina ei sa vorbeasca de motiuni cand firmele lor acasa au luat 60% din subventiile agricole", a adaugat Flutur.

?In Romania este supraproductie de grau?

Ministrul agriculturii a mai declarat ca nu este nevoie de importuri, pentru ca Romania are, in acest moment, aproape cinci milioane de tone de grau panificabil, in conditiile in care pentru productia interna noi avem nevoie de patru milioane de tone. "Romania nu a fost pregatita pentru supraproductia de grau din acest an, din care cauza a scazut pretul per kilogram", a mai spus Flutur.

Declaratiile sale sunt contrazise de Adrian Radulescu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli, care afirma ca nu exista in acest an supraproductie de grau. "Este o productie buna, dar nu o supraproductie. Media la hectar este de aproximativ 2.600 kg de grau", a spus Radulescu.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *