Stiri si noutati

Negocieri intre Termoelectrica, ANRE si Primarie privind majorarea pretului energiei termice

     Termoelectrica va negocia saptamana aceasta cu Autoritatea Nationala de Reglementare in sectorul Energetic majorarea preturilor la energia termica, in Capitala.
�Aceasta majorare va rezulta in urma unor discutii concrete, pe documente, pe contracte, cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei. Urmeaza sa negociem cu Autoritatea pentru ca aceasta a cerut un aviz de la autoritatea publica locala�, a declarat pentru BBC directorul general al Termoelectrica, Ovidiu Pop, adaugand ca noile preturi vor intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial.
Potrivit directorului Termoelectrica, toate partile implicate in aceasta negociere vor trebui sa dea dovada de flexibilitate, pentru ca �autoritatile locale trebuie sa aiba in vedere componenta subventiei, deoarece, desi Uniunea Europeana solicita reducerea si disparitia subventiilor, odata cu aderarea, deocamdata, cel putin in opinia mea, acest element nu poate sa dispara din sustinerea pretului la energia termica�.
    Ovidiu Pop nu a precizat care este nivelul solicitat al majorarii preturilor, dar a subliniat ca majorarea ceruta de Electrocentrale Bucuresti este argumentata solid.
�Nu vreau sa comentez ceea ce au proiectat colegii mei de la Electrocentrale Bucuresti, dar ii consider de buna credinta si tot ceea ce au pus dansii pe hartie cred ca are argumente solide, dar o sa verificam aceasta solicitare�, a spus Pop.
    Saptamana aceasta va avea loc o noua runda de discutii intre Termoelectrica si Primaria Bucurestiului privind noul pret al caldurii in Capitala. Intentia Termoelectrica de a majora pretul cu peste 50 la suta a starnit atat protestele Primariei cat si ale opiniei publice. Mai mult, unul dintre membrii PD, senatorul Marius Marinescu, a cerut ministrului Economiei, Codrut ?eres, o ancheta la Termoelectrica, menita sa determine modul in care societatea isi stabileste preturile.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *