Stiri si noutati

Oferte pentru sarbatorile de iarna, la Targul de Turism

Stefan Etves

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Miron Mitrea, a inaugurat, ieri, a X-a editie a Targului International de Turism, ce se va desfasura in perioada 23-26 octombrie, eveniment la care participa 280 de firme din 20 de tari, precum si reprezentanti ai autoritatilor de profil din zece state.

Miron Mitrea a afirmat ca in centrul promovarii Romaniei se va afla natura, cu accent pe Delta Dunarii, dar si turismul religios, rural si cultural. In ceea ce priveste strategia pentru sezonul de iarna, ministrul a declarat ca va continua Programul "Superschi in Carpati", iar ministerul va sprijini financiar salvamontistii. "Vom acorda un ajutor financiar acestei categorii profesionale pentru achizitionarea de echipamente. De asemenea, evaluam situatia cabanelor", a spus Mitrea.

In cadrul targului, hotelurile si agentiile de turism isi prezinta oferta pentru sarbatorile de iarna. De asemenea, acestea vor putea solicita imprumuturi pentru finantarea unor proiecte de investitii cu valori cuprinse intre 40.000 de dolari si 25 milioane de dolari, in baza unui acord semnat intre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Banca Europeana de Investitii. "Tour-operatorii din turism pot apela la aceasta finantare incepand de saptamana viitoare", a declarat Miron Mitrea.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *