Stiri si noutati

Proiectul de modificare a Codului Fiscal ar putea fi supus aprobarii saptam?na viitoare

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa inainteze Guvernului saptamana aceasta, pentru o prima lectura, proiectul de modificare a Codului Fiscal, saptamana viitoare urmand sa fie inaintat spre aprobare.
”Dorim sa inaintam Guvernului Proiectul privind modificarea Codului Fiscal in aceasta saptamana pentru o prima lectura, in sedinta de Guvern, urmand ca, probabil, saptamana viitoare, sa inaintam proiectul de ordonanta pentru aprobare”, a afirmat luni, la Seminarul National de Fiscalitate, Secretarul de Stat din MFP, Ioan Catalin Doica.
"Sunt convins ca va reprezenta un plus pentru oamenii de afaceri, in primul rand prin stabilitatea pe care spun eu ca o va da acest proiect de Cod Fiscal. Anexa 2 la acest proiect arata legea TVA-ului incepand cu 1 ianuarie 2007, deci gradul de predictibilitate al prevederilor fiscale va creste cu atat mai mult cu cat facem eforturi deosebite sa dam si normele de aplicare a Codului de Procedura Fiscala pana la data de 1 ianuarie 2006",a explicat Doica.
La nivelul Ministerului Finantelor Publice se doreste ca noul Codului Fiscal sa devina un element de dezvoltare economica. "Vom vedea in cursul anului viitor daca acest deziderat este atins", a mai precizat Secretarul de Stat.
Doica a facut aceasta declaratie in cadrul Seminarului National de Fiscalitate, care se desfasoara in aceste zile la Sinaia. Evenimentul se bucura de prezenta unor reprezentanti ai institutiilor de reglementare in domeniul finantelor si ai partenerilor sociali.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *