Stiri si noutati

Republica Moldova va fi un punct de plecare a investitiilor romanesti spre alte piete

“”>Prezenta firmelor romanesti pe piata Republicii Moldova este perceputa in mediul de afaceri ca un punct strategic de plecare a investitiilor spre alte piete din regiune, a declarat, pentru ROMPRES, Mariana Dicianu, director la societatea de targuri si expozitii Romexpo SA.
‘Interesul firmelor romanesti de a-si plasa afacerile in Republica Moldova nu este la fel de mare ca cel al firmelor moldovene care doresc sa intre pe piata noastra. La manifestarea organizata de Romexpo la Chisinau, intre 27 iunie si 1 iulie, sub genericul Zilele Economiei Romaniei in Republica Moldova, vor participa in special firmele din industrie. Evenimentul va avea, in principal, un caracter informativ, in special in ceea ce priveste modul de operare pe piata moldoveneasca, dar si despre facilitatile fiscale care sunt oferite investitorilor. De asemenea, ne propunem, in egala masura, sa stabilim contacte directe intre oamenii de afaceri interesati cu adevarat sa coopereze. Cred ca la finele manifestarii se vor contura directiile pe care mediul de afaceri roman va actiona pe piata din Republica Moldova’, a precizat Mariana Dicianu.
Evenimentul, gazduit in centrul international de expozitii Moldexpo din Chisinau, este o manifestare ‘in oglinda’ la cea gazduita in prezent la Romexpo si intitulata ‘Saptamana Economiei Republicii Moldova in Romania’.
,,Zilele Economiei Romaniei in Republica Moldova’ va reuni trei evenimente – o expozitie de prezentare a firmelor, o misiune si un forum economic. De altfel, forumul isi propune sa faca un bilant al celor doua manifestari de la Bucuresti si Chisinau, pentru a reliefa disponibilitatea de cooperare a intreprinzatorilor romani si moldoveni.
‘Romexpo a avut rolul de initiator al acestor evenimente in oglinda, gasind in Moldexpo un partener la fel de interesat in promovarea intereselor mediului de afaceri. Romexpo, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti sunt un factor important in dezvoltarea relatiilor comerciale bilaterale, cu atat mai mult cu cat Romania nu ocupa inca un loc bun in topul investitorilor straini in Republica Moldova. Exista, in acest moment, o disponibilitate sporita din partea Ministerului Economiei si a Camerei de Comert din Republica Moldova pentru a asigura conditii favorabile de incheiere a unor contracte ferme intre firmele romane si moldovene’, a spus Mariana Dicianu.
Manifestarea ‘Zilele Economiei Romaniei in Republica Moldova’ este parte a unui proiect mai amplu initiat de Romexpo, care cuprinde manifestari similare si cu alti parteneri din Europa, acest sistem de cooperare urmand a se dezvolta incepand cu 2007.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *