Stiri si noutati

Romexterra Bank a inregistrat un profit brut de 1,589 milioane euro

Romexterra Bank a inregistrat, in primul trimestru al anului 2005, un profit brut de 1,589 milioane euro, in crestere cu 18,66 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat al bancii.

Activele bancii se ridica la 6.815 miliarde lei, in crestere cu 32,64 la suta fata de aceeasi perioada de referinta, in timp ce resursele atrase ating un volum total de 3.888 miliarde lei.

Din punct de vedere al diversificarii gamei de produse si servicii, Romexterra Bank emite si accepta produse VISA International din noiembrie 2004, banca fiind in prezent membru principal VISA International si MasterCard International. Numarul cardurilor emise plaseaza Romexterra Bank pe locul sapte in topul primelor 10 banci. Cota sa de piata pe ansamblul sistemului bancar s-a dublat si a ajuns la 1,5 la suta in perioada februarie-aprilie 2005.

In noiembrie 2004, Romexterra Bank a lansat serviciul de Internet Banking – Terra Banking, produs pentru care banca a primit recent premiul “Cel mai promitator serviciu de Internet Banking in 2004”. Valoarea tranzactiilor efectuate prin TerraBanking ca procent din valoarea totala a tranzactiilor este in crestere, in prezent acestea detinand 20,41 la suta. In cursul anului 2005, banca a lansat si serviciul de Mobile Banking, fiind astfel singura banca din sistem care ofera solutii complete de eBanking.

De asemenea, Romexterra Bank si-a extins portofoliul produselor de creditare cu Creditul de nevoi personale cu ipoteca “Favorit Plus”, acest produs acordandu-se pe o perioada cuprinsa intre 5-25 de ani, in limita maxima de 30.000 euro (echivalent lei/dolari) si cu o perioada de gratie de 6 luni. Rata dobanzii variabile este de 14,5 la suta pe an.

Anul acesta Romexterra Bank va deschide 7 noi sucursale, ajungand astfel la un numar de 40 sucursale deschise, pe tot teritoriul Romaniei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *