Stiri si noutati

Rom?nia – locul ideal pentru investitii

Romania poate fi considerata drept locul ideal pentru investitii deoarece detine forta de munca competenta, ieftina, motivata si educata, a declarat directorul general al companiei bavareze Kathrein, Anton Kathrein, in cadrul unei intalniri avute la Munchen cu ministrul roman al comunicatiilor, Zsolt Nagy.
In acest sens, compania Kathrein – cel mai important producator de antene din Europa – a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara, acesta urmand sa fie extins si cu Universitatea din Resita.
Producatorul de antene a deschis in 2003 o unitate de productie de antene la Timisoara, in urma evolutiilor pozitive inregistrate, intentiile reprezentantilor companiei fiind de a mai deschide inca o astfel de unitate la Resita, precum si sa se implice in proiectele care vor fi initiate in Romania pentru introducerea noilor tehnologii precum Wimax sau televiziunea digitala.
Volumul productiei de antene realizate la Timisoara de compania bavareza a crescut de la 3.077 in 2003 la 58.000 in 2005, cu o valoare estimata in prezent de 24 miliarde de euro fata de 1,6 miliarde euro in 2003.
Discutiile avute de ministrul roman al comunicatiilor cu reprezentatul companiei bavareze s-au axat pe investitiile facute de de Kathrein in Romania, dar si pe posibilitatile de dezvoltare ale companiei in tara noastra.
Ministrul Zsolt Nagy a afirmat ca va continua sa promoveze astfel de initiative si va oferi sprijinul tuturor companiilor interesate sa investeasca in Romania.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *