Stiri si noutati

Sebastian Vladescu este presedintele Comisiei de privatizare a CEC

Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, este, potrivit unei ordonante adoptate joi de guvern, presedintele Comisiei de privatizare a CEC, iar vicepresedinte va fi un secretar de stat.
Prevederile initiale stabileau ca presedinte al Comisiei de privatizare va fi unul dintre cei patru reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice (MFP) in comisie.
Comisia de privatizare include patru reprezentanti al MFP, trei reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, doi reprezentanti ai Ministerului Justitie, precum si doi specialisti in domeniu.
Actul normativ reglementeaza situatia juridica a imobilelor aflate in patrimoniul CEC SA la data de 30 iunie 1996, plata salariilor compensatorii pentru salariatii care vor fi afectati de procesul de restructurare a bancii si cadrul prin care se va face vanzarea pachetului de pana la cinci la suta din capitalul social al CEC catre salariati si membri ai Consiliului de Administratie.
Cadrul juridic pentru privatizarea CEC a fost modificat in urma analizei ofertelor tehnice preliminare neangajante si din discutiile tehnice cu ofertantii.
"Decizia Executivului faciliteaza procedura de privatizare. Procesul de privatizare va continua intr-o forma imbunatatita", a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului.
Ordonanta de urgenta prevede ca bunurile imobile din patrimoniul CEC la data de 30 iunie 1996 constituie proprietatea privata a CEC si urmeaza regimul juridic al a acestei proprietati.
De asemenea, pentru bunurile imobile pentru care formalitatile de publicitate imobiliara (intabularea) nu au fost inca efectuate se vor face pe baza anexei nr. 1 a acestei ordonante.
Cheltuielile cu platile compensatorii pentru persoanele afectate de restructurare se evidentiaza in cheltuieli si datorii la data la care acestea sunt datorate.
Ordonanta mai prevede ca vanzarea, potrivit strategiei de privatizare, a unui pachet de pana la 5% din capitalul social al CEC SA catre salariati, membrii Consiliului de Administratie in exercitiu la data transferului dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de actiuni, precum si pensionarii cu ultimul loc de munca la CEC SA se va face prin asociatia care se va constitui in acest scop de catre acestia, conform OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *