Stiri si noutati

Société Générale va continua sa investeasca in BRD

Marilena Dan

Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) isi va mentine politica de dezvoltare initiata in urma cu patru ani, la momentul privatizarii, a declarat, ieri, Daniel Bouton, presedintele-director general al bancii Société Générale, actionarul majoritar al BRD.

"BRD va fi in continuare o banca selectiva si in acelasi timp o banca a inovatiei, asa cum este Société Générale in toata lumea", a adaugat Bouton.

Presedintele Société Générale a precizat ca BRD va ramane o banca romaneasca, cu toate particularitatile sale locale, si ca nu vor surveni modificari in denumirea sa. "Un grup de talie mondiala ca Société Générale poate aduce produse noi si un standard in materie de risc. Personal, consider ca BRD ar scadea in valoare daca nu si-ar pastra identitatea romaneasca", a spus Daniel Bouton.

Seful bancii franceze apreciaza ca foarte buna evolutia BRD din momentul privatizarii, amintind ca, in aceasta perioada, numarul clientilor si cifra de afaceri au crescut de doua ori si jumatate, o dinamica similara inregistrand si operatiunile bancare. "BRD este pe cale sa-si modernizeze sistemul informatic, ceea ce ii va permite dezvoltarea unor noi produse. Strategia noastra este de a oferi actionarilor o rentabilitate pe termen lung", mai spus Bouton.

Société Générale a preluat, la inceputul anului 1999, pachetul de 51% din actiunile BRD. Banca a cumparat de la FPS un pachet de 41% din actiuni, pentru 135 milioane de dolari si a realizat o majorare de capital de 65 milioane de dolari, prin care a devenit actionar majoritar.

BRD este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul pret de tranzactionare fiind de 20.800 lei/actiune, in crestere cu 1,5% fata de sedinta de joi. Brokerii apreciaza ca aceasta evolutie a fost determinata de vizita in Romania a presedintelui Société Générale.

Grupul Société Générale este al saselea grup bancar din zona euro si a 12-a societate franceza dupa capitalizare bursiera, cu 30,4 miliarde euro. Société Générale este numarul unu pe piata bancilor de retail din Franta, iar pe partea de finantari de proiecte a ocupat, anul trecut, locul patru mondial.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *