Stiri si noutati

S&P a scos ratingurile acordate Postbank si BHW Bausparkasse de sub supraveghere

Agentia de evaluare financiara -Standard & Poor’s Ratings Services a afirmat joi seara ratingurile "A", pe termen lung, si "A-1", pe termen scurt, acordate bancii germane Deutsche Postbank AG (Postbank), luand decizia de a scoate de sub supraveghere aceste ratinguri, decizie adoptata la data de 1 septembrie 2005. Perspectiva asociata este negativa.

Postbank este o subsidiara importanta a Postei germane Deutsche Post AG (DP), ratingurile si perspectiva acordata Postbank fiind aduse la acelasi nivel cu cel acordate firmei mama. Mai mult Standard & Poor’s a decis sa afirme ratingurile "A-", pe termen lung, si "A-2", pe termen scurt, acordate bancii germane BHW Bausparkasse AG, care a fost recent achizitionata de Postbank. Similar S&P a luat decizia a scoate de sub supraveghere ratingurile Bausparkasse, unde au fost puse la data de 25 octombrie 2005 cand Postbank si-a anuntat intentia de a prelua BHW Holding AG, firma mama a BHW Bausparkasse AG. Perspectiva asociata este insa una negativa.

Agentia de rating a apreciat ca decizia sa in legatura cu ratingul acordat BHW B reflecta estimarile potrivit carora aceasta divizie va avea, in viitor, o importanta strategica pentru Postbank, in consecinta putand beneficia de sprijinul implicit al noului proprietar. In ceea ce priveste perspectiva negativa asociata ratingurilor pentru Postbank reflecta situatia firmei mama Deutsche Post, orice decizie viitoare cu privire la ratingul Postei germane urmand sa afecteze si ratingul acordat Postbank.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *