Stiri si noutati

Tarom va opera noi curse internationale din Timisoara si Cluj

Compania Tarom isi va intensifica, in perioada urmatoare, activitatea in zona de vest a tarii, prin introducerea de noi curse internationale de pe aeroporturile din Timisoara si Cluj, catre Italia si Germania, a declarat directorul de marketing al operatorului roman, Aurelia Fulger, citata de Mediafax.

Astfel, Tarom va opera sase zboruri pe saptamana, in colaborare cu compania Alitalia, catre Aeroportul Milano-Malpensa, trei dintre acestea urmand sa fie cu plecare din Timisoara, iar trei din Cluj. Operatorul roman de transport aerian va introduce in orarul sau sase noi zboruri pe saptamana din Timisoara si Cluj catre Frankfurt, in plus fata de frecventele zilnice pe relatia Bucuresti-Frankfurt-Bucuresti.

Noile curse se inscriu in strategia Tarom de extindere a cooperarilor sale comerciale. Compania a incheiat recent si un parteneriat strategic cu Air France, care va intra in vigoare de la 26 octombrie, pentru 26 de zboruri pe ruta Bucuresti-Paris. Dintre acestea, 12 apartin Tarom, iar 14 Air France.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei romane au anuntat recent ca in sezonul de iarna (26 octombrie 2003 – 27 martie 2004) vor fi operate zilnic doua zboruri de pe aeroporturile din Oradea, Baia Mare, Satu Mare si Iasi. Acestea vor satisface cerintele traficului direct si vor face conexiunea intre destinatii interne si externe.Tarom isi propune sa finalizeze anul viitor negocierile de aderare la alianta Sky Team, din care mai fac parte sase operatori – Aeromexico, Air France, Alitalia, Delta, CSA Czech Airlines si Korean Air.

In sezonul de iarna 2003, compania va opera curse regulate spre 27 de destinatii externe si sapte interne. Din totalul de 258 de zboruri pe saptamana, 198 vor fi efectuate pe rute externe. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *