Stiri si noutati

Trecerea la ?leul greu?, mai usor de gestionat cu ajutorul solutiei informatice integrate SIVECO Applications

La 1 iulie 2005 va avea loc denominarea leului, adica trecerea la "leul greu?, mai "usor? cu patru zerouri, la un raport de 1 la 10.000 fata de moneda veche. Cele doua tipuri de monede vor circula in paralel timp de 18 luni, pana la 1 ianuarie 2007.

Trecerea la noua moneda este necesara pentru trecerea de la un mediu economic inflationist la unul stabil, pentru a simplifica interpretarea indicatorilor economici si, nu in ultimul rand, este una dintre masurile luate pentru momentul 2007, de aderare la Uniunea Europeana, pentru exprimarea preturilor la niveluri nominale similare celor folosite in UE, pentru a usura trecerea ulterioara la euro.

SIVECO Romania funizeaza adaptarile la solutia integrata SIVECO Applications, solutie informatica integrata, pregatita sa preia surplusul de efort ce va fi determinat de evidenta dubla in moneda veche si cea noua, de noile formulare si raportari fiscale.

Pregatirea componentelor SIVECO Applications pentru denominarea monedei nationale a inceput in luna octombrie a acestui an, iar elementele de compatibilizare cu cerintele Legii 348/14.07.2004 si cele ce decurg din Legea 82/1991 republicata vor fi implementate la clientii companiei ce folosesc deja servicii SIVECO Romania de intretinere a sistemului informatic, in anul ce urmeaza, noii clienti beneficiind deja de aceste facilitati incorporate, implicit in solutia achizitionata. Testarea si certificarea sistemelor informatice pentru trecerea la ?leul greu? se va realiza impreuna cu partenerii nostri de implementare.

Aceasta oferta se adreseaza bancilor, firmelor de asigurari, utilitati, organizatiilor din administratia centrala si locala, companiilor producatoare, transporturilor, companiilor private etc.

Pentru sectorul financiar-bancar oferta este completata cu pachetul SIVECO Applications si serviciile de dezvoltare software si conversie pentru aplicatiile de trezorerie si de managementul riscului in domeniul bancar.

Oferta de produse si servicii rezolva problemele cunoscute, aducand si o serie de avantaje precum:

– conversia valorilor la noua moneda dupa metoda "one way once? (intr-o singura directie, o data);

– introducerea si prelucrarea noului format de factura fiscala, jurnale de vanzari, jurnale de casa, bonuri si chitante;

– afisarea si evidenta preturilor atat in moneda veche cat si noua;

– implementarea convertorului de valori in aplicatia de salarizare si resurse umane, calculul dobanzilor de evaluare a penalitatilor de intarzieri la plata;

– raportari fiscale in moneda veche si noua;

– situatii de numerar in moneda veche si noua.

"Problemele legate de evidenta dubla implicata de perioada de dublare a celor doua monede pot fi rezolvate prin intermediul solutiei integrate SIVECO Applications, care este deja in plin proces de adaptare la schimbarile ce vor afecta economia romaneasca incepand cu 1 iulie 2005?, afirma doamna Aurora Crusti, director Departament SIVECO Applications.

De la prima sa lansare, in 1994, solutia SIVECO Applications este incontinuu dezvoltata si imbogatita, pastrand compatibilitatea cu versiunile anterioare. Aparitia noilor versiuni a fost determinata in primul rand de necesitatile beneficiarilor, apoi de modificari de legislatie sau de modul de tratare a problematicii acoperite si de schimbari la nivelul tehnologiei informatice.

Produsul este folosit de o serie de companii marcante din industria romaneasca, fiind consolidat si validat pe baza observatiilor si nevoilor clientilor SIVECO Romania din diferite industrii: aeronautica (Aerostar), constructoare de masini si vagoane (Astra Bus, MEVA, ROMVAG), producatoare de mobila (Libertatea), telecomunicatii (Topex), producatoare de echipamente (Uztel), ceramica si obiecte sanitare (ROMANCERAM), produse pentru protectie (ANTICOROSIV), precum si de companii precum Holcim – subsidiara a companiei multinationale Holcim Ltd., furnizor de renume mondial pentru industria de constructii, Aerostar – din industria aeronautica si de aparare, cu o istorie ce cuprinde ultimele 5 decenii, MEVA Drobeta-Turnu Severin – un nume traditional in domeniul constructiei de vagoane de mai bine de 120 de ani.

Solutia SIVECO Applications este un produs ce raspunde cerintelor actuale legate de noul mediu de afaceri in plina formare, datorita capabilitatilor care deja l-au consacrat: solutie dezvoltata integral in Romania, permanent adaptata schimbarilor legislative, pregatita pentru mediul international prin capabilitatile de raportare conform IAS, realizat cu instrumente puternice de programare, folosite la scara internationala (Prolog), sprijinit de o echipa de specialisti care nu considera un proiect incheiat pana cand solutia implementata nu este 100% functionala si, nu in ultimul rand, de politica ce caracterizeaza compania SIVECO Romania: grija fata de clienti si fata de calitatea produselor si serviciilor pe care le asigura.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *