Stiri si noutati

ARO ajunge in SUA

Autoritatile federale americane au acordat, marti, constructorului auto american Cross Lander USA Inc (firma care detine pachetul majoritar de actiuni ARO) permisiunea de a vinde in SUA o varianta de ARO fara air bag-uri pana in luna mai 2008, informeaza AP.
Administratia Nationala pentru Siguranta circulatiei pe ?oselele din SUA (NHTSA) a facut o exceptie pentru Cross Lander USA Inc., sustinand ca in caz contrar firma putea da faliment. Grupul pentru protectia consumatorilor "Public Citizen" a militat impotriva unei astfel de decizii, deoarece in opinia sa autovehiculele fara air bag-uri sunt periculoase pentru consumatori. NHTSA a estimat ca in perioada stabilita, Cross Lander USA ar urma sa vanda maxim 9.000 de autovehicule in SUA, cea ce i-ar putea permita sa stranga banii necesari pentru a echipa autovehiculele cu air bag-uri la expirarea perioadei de exceptie, luna mai 2008.
Potrivit legislatiei rutiere din SUA, autoturismele cu o greutate mai mica de 2.475 kilograme trebuie sa fie dotate cu air bag-uri frontale atat pentru sofer cat si pentru pasager, singura exceptie fiind acea in care compania constructoare poate dovedi ca se va confrunta cu "dificultati economice serioase" in cazul in care ar fi nevoita sa respecte aceste standarde de siguranta.
Modelul Cross Lander 244X este asamblat de firma romaneasca Aro S.A., care in ultimii ani s-a confruntat cu dificultati financiare. Cross Lander USA a anuntat ca in 2004 a inregistrat pierderi de cinci milioane dolari. Firma intentioneaza sa comercializeze modelul Cross Lander 244X la un pret de 20.000 dolari, adica de sase ori mai putin decat costa un Hummer H1 produs de gigantul General Motors Corp. Autovehiculele Cross Lander indeplinesc standardele stabilite de Agentia federala pentru protectia mediului inconjurator.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *