Stiri si noutati

Fiat Punto va fi asamblat in Serbia

Cobstructorul auto sarb Zastava Automobili a semnat un acord cu grupul italian Fiat SpA pentru asamblarea modelului Fiat Punto la uzina din Serbia, informeaza AP.

Zastava va investi 15 milioane euro pentru modernizarea liniei sale de asamblare de la Kragujevac, urmand a demara productia modelului Punto in aproximativ un an, a declarat directorul Zastava Automobili, Zoran Radojevic. Punto, cel mai bine vandut model Fiat, urmeaza sa fie vandut cu aproximativ 8.000 de euro in Serbia, comparativ cu pretul de 11.000 de euro al aceluiasi model in Europa. In plus Zastava Automobili spera sa comercializeze autoturismele Punto pe care le va asambla si in tarile vecine, Macedonia, Croatia, Romania, Bulgaria, Bosnia si Albania. In Serbia Fiat Punto va avea denumirea Zastava 10.

Constructorul auto sarb a intrat in faliment in anii 1990 dar a continuat productia limitata a modelului sau de baza Yugo la aceasta uzina in care spera sa asambleze 16.000 de unitati Fiat Punto pe an. Pentru constructia modelului Punto constructorul auto sarb intentioneaza sa creeze aproximativ 1.000 de locuri de munca, dupa ce in anii trecuti a fost nevoit sa concedieze mai multe mii de anagajati. Detaliile financiare ale acordului convenit de Zastava cu Fiat nu au fost date publicitatii, reprezentantii firmei italiene precizand doar ca acest acord acopera datoria de 10 milioane euro pe care Zastava o are fata de constructorul auto italian.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *