Stiri si noutati

Lafarge si Shui On isi unesc operatiunile din sectorul cimentului pe piata chineza

Compania franceza Lafarge SA, cel mai mare producator mondial de ciment, si firma chineza Shui On Construction & Materials Ltd., firma chineza cu sediul in Hong Kong, au anuntat joi ca isi vor uni fortele pe piata chineza, pentru a forma un joint venture care va reuni operatiunile din domeniul cimentului ale celor doua firme, informeaza AP.

Noul joint venture, ce va purta numele Lafarge Shui On Cement, va fi detinut in proportie de 55 de procente de Lafarge, restul de 45 de procente urmand sa fie controlat de Shui On Construction, sau SOCAM.

"Aceasta alianta strategica va conduce la aparitia unui nou lider in sectorul cimentului in regiunea de Sud-Vest a Chinei, una dintre cel mai mari regiuni din China, care in plus inregistreaza si un rapid ritm de crestere economica", au anuntat cele doua companii.

Lafarge Shui On Cement va combina operatiunile Lafarge din China continentala, localizate la Sichuan, Chongqing si Beijing, cu instalatiile detinute de SOCAM la Chongqing, Sichuan si Guizhou. La acestea se adauga perspectivele unor viitoare achizitii in provincia Yunnan, achizitii care asteapta sa primeasca aprobarea autoritatilor guvernamentale. Odata cu includerea acestora, capacitatea totala de productie a firmei Lafarge Shui On Cement va ajunge la finele lui 2005 la 17,4 milioane tone ciment pe an.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *