Stiri si noutati

159 de companii din Rom?nia – parteneri ideali de afaceri, potrivit topului Best Rating 2006

Primul Top Best Rating 2006 realizat de Agenţia de rating Coface arată că 159 de companii din România sunt parteneri ideali de afaceri, acestea fiind şi cele mai sigure în privinţa riscului comercial, informează un comunicat emis vineri Agenţiei Rompres.
Printre acestea se numără Metro Cash and Carry, Romtelecom, Energomontaj, ALRO Slatina, Comnord, Avi Top SA, Bau Profil. Coface România, în colaborare cu Finmedia, au premiat companiile cele mai sigure din România, cu probabilitate minimă a apariţiei incapacităţii de plată pe parcursul unui an.
Acest top a fost realizat pe baza bilanţurilor economico – financiare oficial înregistrate în decembrie 2004.
Selectarea firmelor s-a realizat pe baza tipului de bilanţ (companii care depun bilanţ conform Reglementărilor armonizate cu Directivele Europene, companii care depun Bilanţ Simplificat şi bilanţ tip microîntreprinderi).
În determinarea topului nu au fost incluse regiile autonome, societăţile naţionale, societăţile de intermediere financiară (bănci, asiguratori, etc), companiile din domeniile energetic (producătorii de energie), sănătate, învăţământ.
La sfârşitul anului 2004, totalul firmelor active din românia era de 429.363, din care 125.077 aveau datorii la bugetul de stat, 166.208 firme aveau pierderi, iar 44.799 au şi pierderi şi datorii la bugetul de stat.
Clasele de risc Coface folosite în evaluarea companiilor au fost: risc foarte scăzut, risc scăzut, risc sub nivelul mediu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *