Stiri si noutati

Adoptarea anumitor legi ar trebui sa se faca dupa consultarea investitorilor straini, considera directorul executiv Amcham

     Autoritatile romane trebuie sa consulte investitorii straini inainte de a adopta anumite legi care ii privesc si pe acestia, a aratat, joi, directorul executiv al Camerei de Comert Romano Americane, Amcham, Anca Harasim, intr-o conferinta de presa organizata de Agentia Romana pentru Investitii Straine.
 Acesta este unul din domeniile prioritare ale Amcham in 2006, iar noi vom solicita autoritatilor aplicarea cu mai multa consecventa a studiilor de impact, inainte ca legile sa fie aplicate", a spus aceasta.
     Reprezentantul Amcham a explicat ca partea mai putin favorabila pentru investitorii straini este nivelul de taxare precum si partea de birocratie. "Aici s-au facut progrese in 2005", a spus Anca Harasim.
     Potrivit acesteia legislatia muncii mai are nevoie de anumite modificari pentru a obtine o flexibilitate mai mare a pietei muncii. "Trebuie sa existe o mai buna colaborare intre institutiile statului care se ocupa de problemele investitorilor", a precizat Harasim.
    De asemenea, acesta considera ca in Romania trebuie sa se adopte legea falimentului, reforma sistemului juridic, stabilirea unor strategii fiscale pe termen mediu si lung, dar si reducerea contributiilor sociale si includerea lor in codul fiscal.
Totusi aceasta este de parere ca investitorii sunt, in general, multumiti de mediul de afaceri romanesc, principalul element apreciat de acestia fiind "calitatea si fidelitatea fortei de munca".

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *