Stiri si noutati

ARIS: Romania, pe cale sa piarda investitii de 600 milioane de euro

Romania ar putea pierde alte trei proiecte de investitii straine, in valoare totala de peste 600 milioane de euro, intrucat amanarea adoptarii legii privind investitiile blocheaza acordarea facilitatilor negociate de firmele implicate cu statul roman. Potrivit presedintelui Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana-Maria Cristina, cele trei proiecte apartin firmelor Calsonic Kansei – Japonia, Egger- Austria si Moser Baer – India. Firma japoneza a anuntat ca vrea sa investeasca 100 milioane de euro pentru constructia unei fabrici de componente auto in parcul industrial Ploiesti.

Egger a programat investitii de 210 milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului in Suceava, iar Moser Baer intentioneaza sa aloce 300 milioane de euro intr-o fabrica de CD-uri in judetul Giurgiu."Cei trei investitori au solicitat scheme individuale de ajutor de stat, dar cum legislatia nu ne permite, trebuie sa asteptam adoptarea modificarilor la legea privind investitiile. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca nu le-am acorda aceste facilitati", a declarat presedintele ARIS, citata de Mediafax. Adoptarea legislatiei privind investitiile a fost amanata si ar putea fi aprobata pana la jumatatea acestui an.

 In 2005, alti trei mari investitori au renuntat la locatiile din Romania in favoarea unor tari din regiune, pentru ca nu au primit facilitati. (M. Dan)

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *