Stiri si noutati

Bulgaria a rascumparat ultimele sale obligatiuni Brady

Ministerul bulgar de Finante a anuntat, joi, ca Bulgaria a rascumparat 607,64 milioane de dolari (506,8 milioane euro) in obligatiuni Brady, achitand datoria sa catre Clubul de la Londra al creditorilor comerciali, cu sapte ani mai devreme, informeaza AP.

Astfel Bulgaria a rascumparat toate obligatiunile de tip FLIRB, adica titlurile de valoare de prim rang (Front-Loaded Interest Reduction Bonds) ale tarii, emise la data de 29 iunie 1994 in cadrul unui acord de restructurare a datoriei Bulgariei catre Clubul de la Londra, grup al creditorilor comerciali. Obligatiunile urmau sa expire in 2012. Rascumpararea anticipata a acestor obligatiuni va conduce la reducerea dobanzilor ce trebuiau platite in urmatorii sapte ani cu aproximativ 120 milioane dolari (100 milioane euro) si va permite o structura mai echilibrata a datoriei externe a tarii, a anuntat Ministerul bulgar de Finante.

Prin masuri similare, in cursul ultimilor doi ani Bulgaria si-a rascumparat, inainte de maturitate, si celelalte tipuri de obligatiuni de tip FLIRB, respectiv obligatiunile de tip Discount Bonds (Disc) si Interest Arrears Bonds (IAB).

Dupa plata tuturor acestor trei tipuri de obligatiuni, datoria nationala a Bulgariei va fi redusa de la 8,2 miliarde de euro la 7,5 miliarde de euro, in timp ce raportul datorii/PIB va fi redus de la 38,6 la suta la 35,3 la suta, la data de 31 ianuarie 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *