Stiri si noutati

HP a finalizat achizitia companiei Scitex Vision pentru 230 milioane dolari

Compania HP a finalizat achizitia majoritatii activelor companiei Scitex Vision, lider de piata in tiparul industrial digital de format foarte mare, de la Scitex Corporation Ltd., pentru 230 milioane dolari, informeaza un comunicat al companiei.
Intelegerea initiala referitoare la achizitie a fost semnata pe 11 august 2005. Filialele Scitex Vision achizitionate se afla in Statele Unite, Belgia, China, Israel, Mexic si Africa de Sud si vor fi integrate in grupul HP Imaging andPrinting. Achizitia contribuie la extinderea pozitiei de lider a HP in domeniul tiparului industrial, de format foarte mare, care include materiale de promovare si aplicatii industriale, precum afise, banere, reclama stradala si ambalaje.
Achizitia consolideaza pozitia HP de partener care ofera toate tipurile de solutii pentru furnizorii de servicii de imprimare prin portofoliul de produse care contine imprimante de format mare, masini de tiparit digitale si, acum, imprimante industriale de format foarte mare, asigurand un avantaj competitional important.
"Aceasta achizitie accelereaza patrunderea HP pe una dintre cele mai importante piete, cu cea mai rapida crestere a oportunitatilor de piata", a afirmat Enrique Lores, vicepresedinte si director general al grupului HP.
HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 85,2 miliarde dolari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *