Stiri si noutati

In absenta lui Vladescu, parlamentarii resping privatizarea CEC si a Loteriei

Suparati ca ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, nu i-a onorat cu prezenta la discutarea ordonantelor de privatizare a CEC, a Loteriei si Imprimeriei Nationale, deputatii din Comisia de privatizare au respins ieri, „pe banda“, aceste propuneri. Suparati ca ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, nu i-a onorat cu prezenta la discutarea ordonantelor privind privatizarea CEC, a Loteriei si Imprimeriei Nationale, deputatii din Comisia de privatizare au respins ieri „pe banda“ propunerile Guvernului in acest sens.

«Poate incepe sa gåndeasca»

„Sa vedem, acum, ca i-am respins ordonantele, poate incepe sa gandeasca, pentru ca pana acum nu a facut-o“, a declarat ieri vicepresedintele comisiei, Octavian-Mircea Purceld (PRM), citat de Mediafax. Se pare ca supararea membrilor Comisiei s-a acumulat in timp, acestia aratandu-se revoltati de faptul ca seful finantelor nu a fost prezent nici la alte sedinte in care au fost luate in discutie proiecte initiate de Guvern. Astfel incat propunerea presedintelui Comisiei, Mihai Tudose (PSD), a avut castig de cauza pana la urma la vot, desi a existat si o propunere pentru amanarea discutiilor asupra celor doua ordonante pana la o sedinta la care sa participe si Vladescu. „De cateva luni ne trateaza cu spatele. Este umilitor pentru noi sa fim tratati de aceasta maniera si poate ca suntem si noi vinovati ca am tot acceptat sa vina mereu la Comisie tot felul de functionarasi din minister“, a afirmat Purceld, cel mai vehement critic.

 Valoarea contabila a CEC, 160 milioane euro

Initial, deputatii Comisiei au incercat sa dezbata pe fond ordonanta referitoare la privatizarea CEC, consiliera ministrului Vladescu, Maria Ionescu, facand chiar o scurta expunere de motive in acest sens. Deputatii au ridicat chiar si probleme legate de patrimoniul aflat in proprietatea CEC si de felul in care au fost evaluate unele imobile, ei afland astfel ca, desi valoarea contabila a patrimoniului este de circa 80 milioane de euro, consultantul financiar desemnat in vederea privatizarii a evaluat acest patrimoniu la o suma dubla. Supararea deputatilor a erupt in momentul in care consiliera ministrului Vladescu i-a anuntat ca pe masa Guvernului mai exista un proiect de Ordonanta prin care se mai opereaza o serie de modificari la Legea de privatizare a CEC. Este vorba de intentia Guvernului de a stabili clauze contractuale care sa prevada faptul ca CEC va fi in principal banca pentru mediul rural si de prevederea ca valoarea corespunzatoare unui pachet de 9.9% din totalul celor 69.9% din actiuni scoase la vanzare va fi transferata catre Fondul Proprietatea. Respingerea Ordonantei privind privatizarea Imprimeriei si a Loteriei s-a consumat foarte repede, fara nici o dezbatere pe fond, dupa cea a CEC. C.Neacsu

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *