Stiri si noutati

OMV a v?ndut actiuni din domeniul explorarii si productiei din Ecuador.

OMV isi vinde activele din domeniul Explorarii si Productiei din Ecuador catre partenerii sai Perenco si Burlington Resources, contractele fiind semnate pe 7 septembrie, informeaza un comunicat al companiei.
Aceasta tranzactie face parte din procesul de rationalizare a portofoliului OMV in domeniul Explorarii si Productiei, deoarece America Latina nu este identificata ca regiune cheie pentru acest segment de activitate al Grupului. Acordul de vanzare-cumparare este conditionat de primirea aprobarii din partea Guvernului din Ecuador si a companiei nationale de petrol Petroecuador.
Activele din Ecuador au fost achizitionate de catre OMV in 2003, ca parte a preluarii portofoliului international al Preussag Energie GmbH. Aceste active cuprind participarii de 25 la suta si 17,5 la suta in blocurile de productie 7 si respectiv 21, si o participatie de 17,5 la suta la Ecuador Pipeline Holdings Ltd. Blocurile sunt localizate in regiunea amazoniana a Ecuadorului Central.
OMV detine un portofoliu international echilibrat in domeniul Explorarii si Productiei, in 17 tari situate in 5 regiuni precum Dunarea si Marea Adriatica, Africa de Nord, Marea Nordului – Marea Britanie, Orientul Mijlociu/Marea Caspica si Australia/Noua Zeelanda. In urma achizitionarii a 51 la suta din Petrom, cea mai mare companie romaneasca din industria petrolului, volumul zilnic de productie al OMV este de circa 345,000 boe, iar rezervele companiei totalizeaza circa 1,4 miliarde boe.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *