Stiri si noutati

Su Grubu investeste peste 12 milioane euro in constructia primului centru logistic pentru fructe si legume din Rom?nia

Grupul turc Su Grubu intra pe piata romaneasca imobiliara cu o investitie de peste 12 milioane de euro, concretizata in constructia celui mai mare centru logistic pentru fructe si legume din Balcani si primul din Romania, a anuntat marti Eduard Uzunov, director general al companiei Regatta, promotorul proiectului.

Centrul logistic Su Market se dezvolta pe o suprafata de 7,5 ha, care a fost cumparata cu 700.000 euro, pe soseaua Bucuresti – Urziceni, amplasament ales de comunitatea turca pentru accesul usor al TIR-urilor care vin din ?oseaua de centura a Capitalei, din partea de Nord-Est.

"Su Market va fi primul centru logistic pentru legume si fructe, pentru vanzarea engros, din Romania construit la standarde europene. In prezent, la o zi dupa ce am demarat constructia Centrului, analizam si alte oportunitati de cumparare a unor terenuri in apropierea altor mari orase, pentru dezvoltarea unui lant de profil. Su Market vrea sa dezvolte o strategie de lunga durata pe piata romaneasca, pentru viitor analizand oportunitati de investitii in sectorul rezidential si comercial", a spus Onder Solak, reprezentantul Su Grubu.

Centrul Su Market va avea 125 de standuri, fiecare in suprafata de circa 215 mp, spatii administrative, platforme de incarcare descarcare. In complex, vor activa trei banci, un punct vamal, unul fito-sanitar pentru controlul calitatii. Vor fi amenajate, de asemenea, un restaurant si un supermarket.

In calitate de consultant de investitie, Eduard Uzunov apreciaza ca 20-30 la suta din standuri vor fi ocupate de firme romanesti, dar ca nu vor lipsi cele grecesti si italiene, cu toate ca cele mai multe vor fi turcesti. De altfel, 70-80 la suta din necesarul de fructe si legume al Romaniei este asigurat de firmele turcesti, sustin reprezentantii Su Grubu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *