Stiri si noutati

TBI Credit si Cosmo au lansat Fortuna Credit, prima societate de credit de consum

Lantul de magazine Cosmo si TBI Credit au lansat societatea de credit de consum, Fortuna Credit, adresata in special oraselor foarte mici si mediului rural.
”Fortuna Credit va opera pentru inceput, in toate magazinele Cosmo din tara, iar, in 2006, vom extinde reteaua cu aproape 100 magazine, in orasele mici si foarte mici, la care sa poata avea acces si oamenii de la tara, cu venituri modeste”, a aratat luni, intr-o conferinta de presa, directorul general Cosmo, Gyorgy Baba.
Potrivit acestuia, Fortuna Credit va avea in 2006 o cifra de afaceri de peste 30 milioane euro, iar acesta se va incadra in prevederile noii legi a institutiilor financiare non-bancare, care urmeaza sa fie votata.
Creditele oferite de societatea Fortuna vor avea o dobinda anuala efectiva (DAE) de circa 26 la suta, vor fi oferite doar cu buletinul, fara avans si girant, iar scadenta va fi de cinci ani.
”Sursele de finantare vor reprezenta surse proprii societatii, iar in proportie de 25-30 la suta vor proveni din surse atrase, respectiv banci”, a declarat pentru Rompres, directorul general TBI Leasing, actionar majoritar la TBI Credit, Florentina Mircea.
Compania Cosmo a luat fiinta in 1998, ca urmare a strategiei de dezvoltare a firmei Primex, ajungind in prezent la un numar de 78 magazine in toata tara. Pentru 2006, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 20-25 la suta.
TBI Credit a fost infiintata in 2003, cand a preluat activitatea departamentului de rate al companiei TBI Leasing, care este si actionarul sau majoritar, cu 99 la suta. TBI Leasing si TBI Credit apartin grupului olandez TBIH Financial Services Group, prezent in Europa Centrala si de Est prin fondurile de pensii private, asigurari si servicii financiare, credite de consum etc.
Pentru 2005, compania estimeaza o cifra de afaceri de 22 milioane euro, in crestere cu 300 la suta fata de 2004

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *