Stiri si noutati

A treia editie a Conferintei Anuale a Expertilor in Securitatea Informatiei

IT

Furnizor de produse si servicii de securitate IT in Romania, Provision, cu sprijinul Institutului Bancar Roman, a anuntat organizarea celei de a III-a editii a Conferintei Anuale a Expertilor in Securitatea Informatiei – iSEC 2006, eveniment dedicat specialistilor si profesionistilor IT din EMEA si programat in zilele de 11 si 12 mai 2006, se arata intr-un comunicat de presa citat de www.SMARTfinancial.ro . "Editia din acest an a conferintei are loc intr-un moment complex al pietei de IT&C, avand in vedere contextul international si mai ales perspectivele de pe plan local legate de aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana", a declarat Alexandru Andriescu – Presedinte al grupului IT Provision. "Evolutia securitatii informatiei in Romania a fost una accelerata, multe companii fiind nevoite sa se adapteze din mers la din ce in ce mai multe amenintari informatice, fara o dezvoltare planificata in directia unor solutii integrate. La iSEC 2006 vom propune cateva directii principale, intr-o formula noua, identificate de noi ca fiind prioritare pentru perioada urmatoare. De asemenea, suntem extrem de onorati ca au raspuns invitatiei noastre personalitati de renume mondial din sfera securitatii informatiei", a mai spus Alexandru Andriescu.

Participa inclusiv: Ira Winkler – fondatorul Internet Security Advisors Group (ISAG), fost director al International Computer Security Association (ICSA) si autor al celebrei carti Corporate Espionage, Howard Schmidt – chairman al US-CERT (United States Computer Emergency Readiness Team), consilierul pe probleme de securitate IT al presedintelui SUA in perioada 2001 – 2003 si Chief Information Security Officer la eBay, Rolf van Roessing – KPMG Partner Advisory (ISACA), Louis Gamon – IT Security Compliance Manager – Regional Director ISSA, Richard Starnes – ISSA UK President, Alexander Seger – Head of Technical Cooperation Department of Crime Problems Directorate General of Legal Affairs Council of Europe, Paul Bellard – British Standard Institute tutor, Dr. Wojciech Swiatek, – Director for Motorola Security Services EMEA, Andy Purdy – Director National Cyber Security Division/US-CERT. Agenda va aborda o gama larga de subiecte, de la prezentarea celor mai noi amenintari si vulnerabilitati ale sistemelor informatice si a masurilor de prevenire a acestora, la standarde pentru managementul proceselor IT si pentru managementul securitatii informatiei (CoBIT, ISO 17799 / ISO 27001).

 De asemenea, se vor discuta aspecte privind cadrul legislativ actual international si national (Sarbanes-Oxley, BASEL II, legislatia prinvind Internet Banking, legile privind criminalitatea informatica), importanta si valoarea certificarilor din domeniul securitatii informatiei pe plan national si international, precum si notiuni de baza din domenii ca security management, risk assesment, business continuity si security governance. Sunt asteptati la eveniment profesionistii care raspund de activitatile de securitate a informatiei din organizatiile publice si private de toate dimensiunile (IT Managers, Chief Information Officers, Chief Security Officers, security practitioners), dar si cei din top managementul firmelor, care conform noilor reglementari legislative sunt direct implicati in asigurarea securitatii informatiei din organizatia lor. De asemenea, sunt invitate autoritatile romane implicate in completarea si armonizarea legislatiei in domeniu, in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana.
Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *