Stiri si noutati

Astral Telecom a investit peste 1,5 milioane dolari pentru o noua platforma

IT

Reteaua Astral Telecom a finalizat implementarea unei noi Platforme XDM Multi-Service Provisioning (MSPP), care va furniza servicii dintre cele mai performante, interconectand principalele orase din Romania, investitie de peste 1,5 milioane dolari, informeaza compania.

Noua platforma MSPP este instalata deja, inca de la sfarstiul lunii iunie, in backbone-ul national SDH (STM-64/OC-192) al companiei Astral si are o capacitate de 10 Gbps.

Solutia, furnizata de ECI, permite companiei Astral sa integreze mai usor noii clienti, iar noua Platforma XDM MSPP eficientizeaza capacitatea retelei, faciliteaza dezvoltarea de produse si servicii noi, intrarea pe piata carrierilor din Romania, dar si interconectarea retelei Astral direct cu cea a marilor carrieri internationali.

Reteaua Astral este astfel construita incat se poate realiza o migrare treptata catre DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), pe masura ce reteaua se dezvolta, fara a schimba platforma deja existenta.

"Odata cu finalizarea acestei etape in dezvoltarea retelei noastre, ne pregatim de lansarea serviciului de televiziune digitala in toate orasele mari in care ne desfasuram activitatea", a declarat Directorul General Astral, Aurel Costea.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *