Stiri si noutati

IELTS lanseaza un motor de cautare online pentru studenti

IT

Mai mult de jumatate de milion de studenti din intreaga lume pot vedea acum cat de departe ii poate duce scorul obtinut la testul IELTS (International English Language Testing System). Acest lucru este posibil in urma lansarii Sistemului Global de Recunoastere, un motor de cautare online realizat de organizatiile partenere IELTS: British Council, IDP, IELTS Australia si Cambridge ESOL, se arata intr-o informare de presa citata de www.SMARTfinancial.ro . Sistemul este interactiv si poate fi accesat gratuit. Baza de date online IELTS contine mii de institutii si organizatii din lume, care considera certificatul IELTS obligatoriu in procesul de admitere.

 Noua aplicatie este disponibila pe site-ul general IELTS www.ielts.org, unde candidatul poate sa introduca numele unei anumite institutii (academice, profesionale sau chiar agentii guvernamentale) si sa afle despre rezultatele care sunt necesare admiterii la institutia respectiva. Sistemul Global de Recunoastere reprezinta, de asemenea, un instrument prin care organizatiile interesate isi pot actualiza conditiile de recrutare. IELTS testeaza abilitatile lingvistice ale candidatilor care doresc sa studieze sau sa lucreze in tari in care limba engleza este limba de comunicare. Testul acopera cele patru abilitati lingvistice: ascultat, citit, scris si vorbit. IELTS este acceptat de majoritatea institutiilor academice din Marea Britanie, Australia, Canada si Noua Zeelanda pentru studii universitare si postuniversitare, dar si de tot mai multe institutii academice din Europa, in care limba de predare este engleza.

De asemenea, este cerut pentru imigrare in Australia, Noua Zeelanda si Canada. British Council este singurul centru din Romania care organizeaza testul IELTS. Centrul de Informare si Studiu (KLS) al British Council Romania a lansat de curand Ghidul Candidatului pentru examenele Cambridge de limba engleza si la testul IELTS. Ghidul contine toate informatiile legate de inscriere, desfasurare, alternative pentru pregatire si multe alte sugestii utile pentru ca examenele sa fie trecute cu brio. Este disponibil la British Council Bucuresti (etajul II, cladirea principala), la pretul de 35 RON. British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale. "Suntem prezenti in 220 de orase din 110 tari din intreaga lume. Oferim oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabilim relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Ne desfasuram activitatea in special in educatie, societate civila si domeniul creativ. Suntem o organizatie apolitica, dar ne bucuram de o stransa colaborare cu guvernul britanic", spun oficialii de la www.britishcouncil.ro .
Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *