Stiri si noutati

Magazin romanesc de muzica in format MP3, lansat pe internet

IT

Legal, romanesc, online, usor accesibil – acestea ar fi principalele avantaje ale primului serviciu pe internet din Romania care ofera posibilitatea cumpararii de muzica in format MP3. Cele mai importante case de discuri din Romania (A&A Records, AHF, Cat Music/Media Services, Intercont Music, Nova Music, Roton) in parteneriat cu compania de web-development HTD, anunta lansarea oficiala a site-ului MusicMall.ro, o alternativa reala pentru pirateria muzicala din Internetul romanesc.

"Piata muzicala internationala a cunoscut in ultimii ani o migratie importanta catre comercializarea melodiilor direct in format electronic, anul trecut volumul vanzarilor on-line depasindu-l pentru prima data in istorie pe cel al vanzarii traditionale de muzica. Mai mult, in anul 2006 se estimeaza ca numarul de utilizatori de muzica on-line va atinge impresionanta cifra de 210,8 milioane", spun oficialii companiilor implicate, citati de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro . Pornind de la aceste date, MusicMall.ro a aparut ca o alternativa la comertul de tip clasic de muzica, inlocuind preturile mari si metodele dificile de livrare a CD-urilor cu o abordare moderna si directa: download legal de muzica in format MP3. Sistemul de plata este prin intermediul trimiterii unui SMS cu textul MP3 la numarul 1323. Pretul SMS-ului este de 0,9 USD (fara TVA) si este valabil in retelele Orange si Vodafone.

 Utilizatorii au la dispozitie melodiile in format MP3, calitate Hi-fi, la 160-192 kBps, timpul de descarcare este foarte scurt, magazinul on-line este deschis non-stop, vizitatorii pot intra in posesia hit-urilor chiar inainte de aparitia albumelor pe piata, pot descarca doar melodiile dorite fara a fi obligati sa achizitioneze intreg albumul care le contine, sau pot achizitiona melodii sau albume vechi care nu se mai gasesc pe piata. "Pasul cel mai important care defineste serviciul on-line MusicMall.ro consta in legalizarea download-arii, deoarece incasarile din vanzarea melodiilor ajung la artisti (toate drepturile asupra melodiilor disponibile spre download apartin autorilor, acestea fiind oferite spre comercializare legal, prin contracte comerciale de distributie)", au mai explicat reprezentantii companiei.
Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *