Stiri si noutati

Oracle va prelua Siebel Systems pentru 5,85 miliarde dolari

IT

Producatorul de software de afaceri Oracle Corp. a anuntat luni ca va prelua producatorul de solutii software pentru gestiunea relatiilor cu clientii, Siebel Systems Inc., pentru aproximativ 5,85 miliarde actiuni in numerar si actiuni, informeaza AP.

"Printr-o singura tranzactie, Oracle va deveni numarul unu in lume pe piata aplicatiilor software pentru gestiunea relatiilor cu clientii (CRM)… Cei 4.000 de clienti si cei aproximativ 3,4 milioane utilizatori ai produselor Siebel ne vor consolida pozitia noastra de lider pe piata aplicatiilor CRM din America de Nord si ne vor permite sa ne apropiem si mai mult de obiectivul de a deveni numarul unu la nivel mondial pe piata produselor software de afaceri", a declarat directorul executiv al firmei Oracle, Larry Ellison.

Oracle va oferi 10,66 dolari pentru fiecare actiune Siebel, adica o prima de 16,8 procente comparativ cu pretul de 9,13 dolari inregistrat de actiunile Siebel la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri seara. Consiliul de conducere al firmei Siebel a aprobat oferta, care a primit si sprijinul presedintelui firmei, Thomas M. Siebel. In plus, Oracle a anuntat ca intentioneaza sa rascumpere un numar de actiuni egal cu numarul de actiuni ce vor fi emise pentru aceasta tranzactie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *