Stiri si noutati

Protocol de colaborare intre IGCTI si Consiliul Concurentei

IT

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si Consiliul Concurentei au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea concurentei in domeniul radiocomunicatiilor, informeaza IGCTI. ‘Acest protocol va pune in aplicare recomandarile Comisiei Europene privind politica concurentiala in domeniul telecomunicatiilor.

 Vor urma intalniri cu agentii economici care activeaza pe piata de radiocomunicatii pentru a cunoaste problemele lor privind aplicarea legislatiei specifice’, a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. Protocolul vine in intampinarea recomandarilor din ultimul Raport de tara al Comisiei Europene, publicat la finele anului trecut, care preciza ca institutiile din domeniul telecomunicatiilor, impreuna cu autoritatea in domeniul competitiei trebuie ‘sa lucreze intr-o cooperare deplina si efectiva’. ‘Obiectivul acestei initiative comune este de a mentine si dezvolta colaborarea bilaterala si schimbul de informatii pentru promovarea si aplicarea strategiei si politicii in domeniul concurentei si introducerea unei discipline concurentiale si in acest domeniu de activitate’, a declarat Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

 Protocolul asigura cadrul necesar colaborarii dintre cele doua institutii pentru supravegherea pietei in vederea prevenirii practicilor anticoncurentiale, precum si pentru identificarea situatiilor de incalcare a legislatiei din domeniul concurentei. In urma semnarii Protocolului, IGCTI si Consiliul Concurentei isi vor acorda sprijin reciproc in crearea si mentinerea unei economii de piata functionala in domeniul radiocomunicatiilor, precum si in efectuarea unor studii de piata pentru cunoasterea cat mai exacta a pietei. IGCTI si Consiliul Concurentei vor stabili echipe mixte de experti pentru monitorizarea obiectivelor acestui protocol.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *