Stiri si noutati

Software-ul AeL se afla intre cele mai bune opt programe de eGovernment

IT

Software-ul informatic AeL, dezvoltat de compania Siveco Romania, s-a impus la categoria Impact a competitiei "eEurope Awards for eGovernment", desfasurata saptamana trecuta la Manchester (Marea Britanie), clasand Romania intre tarile cu cele mai bune opt programe de eGovernment din Europa, informeaza un comunicat al companiei Siveco Romania.
Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost premiat pentru implementarea platformei de eLearning AeL in invatamantul preuniversitar, fiind apreciat in mod deosebit impactul pe care acest proiect il are asupra educatiei si pentru posibilitatea ca produsul romanesc sa serveasca drept model pentru alte tari.
Anul acesta in competitia "eEurope Awards for eGovernment" au fost inscrise 234 de aplicatii din 28 de tari, 76 proiecte primind din partea Comisiei Europene distinctia de "Good Practice". Dintre aceste exemple de "buna practica" au fost selectate cele 52 de aplicatii finaliste, la patru categorii: Impact, Enabling eGovernment, Transformation (Government readiness), Businesses and Citizens. Romania si Polonia au fost singurele tari din Europa Centrala si de Est premiate pentru proiectele derulate.
"AeL este un proiect inovativ in domeniul continutului educational si al invatamantului asistat de calculator. Aceasta aplicatie are un impact ridicat in educatie si poate fi folosita drept model pentru replicare iar nivelul de aplicabilitate este cu atat mai semnificativ in randul statelor membre din Uniunea Europeana si a statelor candidate)", au declarat reprezentantii juriului.
La randul sau, Irina Socol, directorul general al companiei Siveco Romania, a declarat ca aceasta recunoastere vine la mai putin de o saptamana de la castigarea World Summit Award de catre lectiile AeL, confirmand valoarea industriei romanesti de soft.
"Toate aceste premii internationale adauga o dimensiune noua brandului "Romania", aceea de producator de eLearning. Suntem mandri ca putem contribui la construirea acestei imagini", spune Irina Socol, directorul general al companiei Siveco Romania, producatorul platformei AeL.
AeL este un sistem software integrat, proiectat pentru asistarea profesorilor, elevilor si a celorlalti participanti la procesul de invatamant. AeL ofera suport pentru predare si invatare atat in clasa cat si la distanta, pentru testare, evaluare si notare, pentru crearea, organizarea si administrarea continutului educational multimedia, pentru monitorizarea procesului de invatamant si conceptie curiculara.
Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania SA este unul dintre cei mai importanti producatori de software din Romania, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands BV.
Siveco Romania estimeaza pentru 2005 obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 40 milioane dolari, in crestere cu 30 la suta fata de 2004, software-ul educational AeL dezvoltat de companie in cadrul programului SEI (Sistem Educational Informatizat) reprezentand pana in 30 la suta din totalul cifrei de afaceri.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *