Stiri si noutati

Toate variantele virusilor din familia Zotob au fost detectate de BitDefender

IT

Toate variantele virusilor din familia Zotob au fost detectate proactiv de BitDefender – divizia de securitate a companiei Softwin, fara sa fi fost nevoie de o actualizare a produselor, potrivit raportului privind modul in care produsele antivirus si-au protejat utilizatorii in fata recentelor amenintari informatice ale virusilor din familia Zotob publicat de Institutul german independent AV-Test.

Aceste atacuri informatice au continuat sa fie in centrul atentiei si saptamana trecuta, dupa ce au afectat grav importante institutii si companii, printre care CNN, ABC si sistemele de baze de date care deservesc reteaua de aeroporturi din SUA, se arata intr-un comunicat al companiei Softwin.

Testul AV-Test a fost efectuat pe 36 de produse antivirus, luand in considerare toate cele 6 versiuni ale virusului. Performanta BitDefender se datoreaza unei tehnologii revolutionare in domeniul securitatii datelor, dezvoltate recent de BitDefender si denumita HiVE (Heuristics in Virtual Environment). Aceasta tehnologie se bazeaza pe analiza comportamentala a potentialelor coduri malitioase. Sistemul de operare ramane protejat in fata noilor amenintari informatice, care nu exista in baza de date a antivirusului, dar care au un comportament viral. HiVE reprezinta, in fapt, o versiune avansata a tehnologiei de Behaviour Blocking, care a stat la baza alegerii BitDefender ca si castigator al IST Prize, in 2003. Aceasta tehnologie este, in continuare, singura din Europa de Est, care, in ultimii 4 ani, a reusit sa castige acest prestigios premiu.

"Suntem incantati de aceasta confirmare publica a tehnologiei HiVE, venita din partea unui prestigios for de testare antivirus. Prin aceasta tehnologie, am investit foarte mult efort si incredere in detectia proactiva a virusilor. Este o importanta batalie castigata in razboiul nostru permanent cu creatorii de virusi", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender Chief Technical Officer.

BitDefender este o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, in mai mult de 100 de tari. Realizata pentru a oferi protectie completa retelelor si sistemelor companiilor, gama de solutii BitDefender cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, personal firewall si solutii de administrare a securitatii./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *