Stiri si noutati

Aspiratoare inteligente si masini de scris telepatice la cel mai mare targ de tehnologie din lume

Cel mai mare targ de tehnologie din lume isi deschide portile in aceasta saptamana, expunand tot ceea ce este mai nou in robotica, computere si produse electro-casnice, spre delectarea consumatorilor. Targul CeBIT, ce va fi deschis pe perioada 9-15 martie in orasul german Hanovra, va fi gazda a unui numar de aproximativ 6 200 de exponatori din 71 de tari. Numarul vizitatorilor se preconizeaza a fi de aproximativ 474 000 de oameni dornici sa descopere noile dezvoltari in tehnologia informatiei si in tehnologia digitala.

Ajuns la cea de a 20-a aniversare, targul si-a revenit incet dupa un declin de 5 ani datorat instabilitatii in sectorul tehnologiei, in urma prabusirii afacerilor pe Internet de acum cativa ani. “CeBIT arata cum solutiile digitale pentru locul de munca dar si pentru relaxare se schimba si evolueaza intr-un mod rapid – de la solutii software si solutii electronice pentru afaceri pana la solutii de comunicare pentru acasa – ducand spre un stil de viata digitalizat”, a declarat Ernst Raue, unul dintre organizatori. Evolutia industriei eletronicelor si a telecomunicatiilor de pe piata europeana se asteapta sa aduca o crestere de 3,2 procente, ajungand la 643 de miliarde de euro anul acesta , iar anul viitor o crestere de inca 3 procente, conform Observatorului European de Tehnologie a Informatiei.

Targul CeBit din acest an se va concentra in jurul tehnologiei RFID (Radio Frequency Identification – Identificare prin frecventa radio), adica minuscule antene implantate in cipuri de dimensiunea unui timbru postal. Cumparatorii din viitorul apropiat vor putea merge cu cosul plin de cumparaturi la casa de marcat si doar cu un singur “bip!” sa li se inregistreze si factureze toate produsele. Sau cei ce frecventeaza bibliotecile vor putea evita interminabilele cozi, cartile pe care doresc sa le imprumute fiind inregistrate instant datorita cipurilol incorporate in ele. Si, in cele din urma, pacientii vor putea avea implantate aceste cipuri in corp, permitand doctorului personal sa consulte fisiere cu istoria clinica a respectivului pacient prin atingerea unui buton.

O alta inovatie prezentata in acest an va fi “masina de scris telepatica” ce le va permite persoanelor cu handicapuri fizice sa comunice. Folosind 128 de electrozi atasati pe craniu, aceasta invetie citeste mintile pacientului la propriu si se foloseste de gandurile acestuia spre a scrie diverse mesaje! Evenimentul nu ar fi insa complet daca nu ar fi prezentate si tot felul de ciudatenii, de genul aspiratoarelor inteligente sau a masinilor de tuns iarba care se ocupa si de treburile casnice, ca apoi sa se intoarca cuminti la locul de alimentare.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *