Stiri si noutati

Cele mai economice masini

CNN si Edmunds au realizat un studiu in urma caruia au rezultat cele mai avantajoase masini, atat din punctul de vedere al pretului la cumparare cat si al carburantului consumat. Pe piata se gasesc numeroase top-uri si liste cu automobile care consuma putin. Aceste liste sunt usor de realizat, insa nu sunt cu adevarat relevante.

De exemplu, cea mai economica masina de pe piata actuala este Honda Insight, dar vrei neaparat sa cumperi un coupe greu de condus care pe deasupra nici nu are spatii de depozitare? Pana la urma, probabil ai nevoie ca o masina sa faca mai mult decat sa te deplaseze dintr-un loc in altul. Poate ca vei dori sa transporti si alte persoane sau bagaje. De asemenea ar fi recomandat ca masina in care vei conduce kilometri intregi, sa-ti ofere si un oarecare grad de confort. Studiul realizat are ca rezultate masini selectate din 5 categorii care au rezultate deosebite la testele de consum, dar care sunt de asemenea si masini extraordinare din toate punctele de vedere. Nu are rost sa cumperi o masina care economiseste carburant dar care nu are si alte avantaje. Am selectat cinci: o masina de lux, un sedan de familie, o masina sport, un SUV si o masina din clasa compacta. Pentru fiecare categorie au fost mentionate si doua alternative.

Nici una dintre masinile din top nu este hibrid. Asta pentru ca, datorita costurilor suplimentare, masinile hibrid nu sunt de o reala valoare, privind strict dintr-un punct de vedere economic. Dar am propus o alternativa hibrid la unele categorii pentru cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un consum mai mic de carburant. Unul din lucrurile usor de observat este ca Toyota este bine reprezentata in aceasta lista. Asta pentru ca Toyota face, in particular, doua lucruri foarte bine. Construiesc masini fiabile si economice. Intr-un clasament ca acesta, este natural ca Toyota sa se situeze in top.
Masina de lux
Mercedes-Benz E320 CDI

Consum: 9.9l/100KM – oras
&nbsp

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *