Stiri si noutati

France Telecom a ?nregistrat cea mai mare reducere a cota?iilor ac?iunilor din ultimii trei ani Arhiva – Selectii din stiri economice Joi, 12 ianuarie 2006 – ora 16:26France Telecom a inregistrat cea mai mare reducere a cotatiilor actiunilor

Cotatiile actiunilor France Telecom SA, al doilea operator telefonic european, a inregistrat, joi la pranz, o reducere cu 8,8 la suta a cotatiei actiunilor, aceasta fiind cea mai mare reducere a cotatiilor din ultimii trei ani, informeaza Bloomberg.
Aceasta cadere brusca a cotatiei actiunilor companiei franceze s-a produs ca urmare a anuntului conform caruia France Telecom a inregistrat vanzari sub estimarile facute in luna octombrie, pentru anul 2005, anuntul prognozand o continuare a trendului lent de vanzari al companiei si pentru anul 2006.
Valoarea la bursa din Paris a actiunilor companiei franceze s-a redus cu 1,91 euro, sau 8,8 procente, joi la pranz, ajungand la 19,76 euro, aceasta fiind cea mai mare scadere din luna noiembrie a anului 2002.
Compania franceza da drept cauza pentru reducerea veniturilor, comparativ cu estimarile din octombrie, veniturile mici ale companiei de telefonie fixa poloneze, apartinatoare France Telecom, precum si veniturile reduse corelate retelelor corporatiste ale companiei, cum ar fi acelea ale furnizorului de retele corporatiste Equant.
In luna octombrie, Telekomunikacja Polska SA a anuntat vanzari cu 1,5 la suta mai reduse, acestea situandu-se la 4,61 miliarde de zloti (1,48 miliarde dolari), veniturile corespunzatoare liniilor fixe scazand cu 12 procente, cifranduse la 2,4 miliarde zloti.
Profiturile brute din exploatare ale companiei franceze au fost de peste 18,5 miliarde euro, in 2005, conform tintei fixate pentru anul trecut, excluzand de aici amenda primita din partea comisiei franceze de regularizare, amenda in valoare de 256 milioane euro (310 milioane dolari), precum si achizitia a 80 la suta din actiunile grupului spaniol de telefonie mobila Auna SA.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *