Stiri si noutati

Maraton in paradisul cumparaturilor

Shopping In capitalele europene, reducerile de preturi sunt mai tentante decat in Bucuresti
Ratiunea isi ia zborul, portofelul devine cel mai bun prieten al tau si nimic nu te poate impiedica sa cumperi ceea ce doresti de luni de zile. Din ce in ce mai multi romani se bucura de sezonul de reduceri in magazinele din Londra, Milano, Barcelona sau Dubai.

Un nou tip de turist si-a facut aparitia in agentiile din Capitala: a vizitat destul de multe tari si isi permite ca din cand in cand sa petreaca un weekend pentru cumparaturi in strainatate. Cel mai adesea, doreste sa achizitioneze electronice, parfumuri, haine, in general produse de lux. “Turistul de shopping”, cum este denumit de reprezentantii agentiilor, cheltuieste intr-un weekend in jur de 1.000 de euro, tinand cont ca doar pentru serviciile agentiei – cazare si transport – plateste 300-500 euro.

Cele mai cautate orase sunt Londra, Milano, Paris, Madrid, la care se adauga Dubai (pentru targul de electronice din ianuarie-februarie) si Istanbul (pentru produsele din piele). Perioadele in care au loc numeroase calatorii in acest scop sunt primele trei luni si ultimele doua din an, cand majoritatea magazinelor din strainatate au reduceri, iar liniile aeriene lanseaza oferte speciale. Cozile la magazinul Harrod’s au devenit o imagine traditionala pentru Londra, magazinul a fost trecut pe lista obiectivelor turistice, iar canalul Discovery a realizat un documentar foarte apreciat despre culisele acestuia. Deschis in 1849 ca magazin alimentar cu numai doi angajati, astazi are in jur de 300 de raioane si 20 de restaurante. In plus, clientilor le sunt oferite servicii speciale de genul acordarea instrumentelor muzicale si reglari de harnasamente. Alte locuri preferate de turisti sunt Portobello Road Market si Bond Street, pentru obiecte de arta si antichitati, precum si John Lewis si Debenham, unde veti gasi absolut tot ce va doriti pentru casa. Nu in ultimul rand, sunt cautate magazine ca Harvey Nichols, unde gasiti nume celebre ca Gaultier, McQueen, Hugo Boss si Selfridges, supranumit raiul cumparaturilor, un mall unde exista de toate pentru toti.
Cumparaturi fara taxe in Dubai
Cele mai scumpe, dar si cele mai importante centre de shopping din Milano se afla in jurul Domului, pe Via Monte Napoleone, Via della Spiga si Via Santí Andrea, zona supranumita Triunghiul de Aur. Aici puteti cumpara orice, de la haine sport la pantofi si haine de marca, cot la cot cu celebritati si fotomodele din toata lumea. Daca portofelul va permite, puteti merge in Via Manzoni, cartierul general Armani, unde gasiti nu doar haine cu aceasta eticheta, dar si obiecte de mobilier. Extrem de apreciat este si supermagazinul Zara, care, de la deschiderea sa in 2002, a indus o stare de extaz permanent italiencelor. Daca sunteti in cautarea unor magazine care sa va solicite mai putin portofelul, va recomandam La Rinascente si Corso Buenos Aires, mai ales pentru haine de dama. Magazinele din Madrid se impart in doua categorii: “ieftine si dragute” si “frumoase si scumpe”.

Fulvia Meirosu
Citeste intreg articolul in Capital

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *