Stiri si noutati

Veniturile SAP din licente software au crescut cu 16 la suta, in al doilea trimestru al anului

Veniturile totale ale companiei au totalizat, in aceasta perioada, 2,02 miliarde euro, in crestere cu 13 la suta fata de perioada similara a anului trecut.
      In Statele Unite, vanzarile au crescut cu 24 la suta, atingand un nivel de 174 milioane euro, cu 34 de milioane mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Veniturile obtinute din vanzarea de licente software in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) au crescut cu noua la suta, pana la valoarea de 289 de milioane euro, de la 266 milioane euro, in perioada similara 2004.
      Cota de piata globala a SAP era, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2005, de 58 la suta, comparativ cu 57 la suta, la sfarsitul primului trimestru din 2005 si cu 54 la suta, la sfarsitul trimestrului doi din anul 2004. In Statele Unite, cota de piata a SAP era de 41 la suta, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2005, in crestere fata de cota de piata de 40 la suta, la sfarsitul primului trimestru al aceluiasi an, si cu cea de 36 la suta la sfarsitul trimestrului doi din 2004.
      Profitul operational al companiei a fost, in perioada mentionata, de 460 de milioane euro, reprezentand o crestere de 18 la suta. Veniturile totale din software au crescut, in primele sase luni ale anului, cu 16 la suta, pana la un miliard euro (in 2004 acestea au atins 867 milioane euro).
      Pentru 2005, compania estimeaza venituri anuale din vanzarea de solutii software mai mari cu circa 10-12 la suta, fata de 2004.
      "Urmatorul pas va fi lansarea pe piata a platformei complete Business Process Platform. Ne asteptam ca aceste investitii sa ne garanteze succesul in urmatorii zece ani si sa ne asigure o crestere continua", a adaugat Henning Kagermann.
      SAP este principalul furnizor mondial de solutii software pentru afaceri. Mai mult de 28.200 de companii din 120 de tari detin peste 96.400 de instalari de software SAP, de la solutii dedicate adresate nevoilor companiilor medii pana la suite de aplicatii destinate utilizarii in organizatiile globale. Cu subsidiare in mai mult de 50 de tari, SAP este listata la numeroase burse, printre care bursa de la Frankfurt si cea de la New York cu simbolul SAP.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *