Stiri si noutati

BRD a obtinut un profit net de 304 milioane RON (3.039 miliarde de lei vechi) in semestrul unu

BRD Groupe Societe Generale a inregistrat un profit net de 304 milioane RON (3.039 miliarde de lei vechi), in primele sase luni din 2005, in crestere cu 97 la suta fata de prima jumatate a anului trecut, au anuntat, luni, oficiali ai bancii.

Volumul total al creditelor acordate clientelei se apropie de 8 miliarde RON (79.846 miliarde de lei vechi), in crestere cu peste 43 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2004.

Creditele pentru persoane fizice au crescut cu 88 la suta, in timp ce creditele acordate clientelei persoane juridice au crescut cu 25 la suta. Depozitele au urmat si ele aceasta tendinta depasind 11.000 RON (111.675 mld lei vechi), in crestere cu 67 la suta fata de 30 iunie 2004.

La sfarsitul lunii iunie, BRD – Groupe Société Générale avea o retea de 257 de unitati si numara 1.645.000 de clienti activi persoane fizice si juridice.

Datorita unui control eficient al cheltuielilor generale, rezultatul brut din exploatare este de 375 milioane RON (3.749 miliarde lei vechi), in crestere cu 49 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2004. Aceste rezultate bune au permis cresterea rentabilitatii fondurilor proprii, care se ridica acum la 43 la suta, in timp ce productivitatea se imbunatateste si ea, coeficientul de exploatare (cheltuieli generale / Produs Net Bancar) scazand cu opt puncte pana la 43 la suta, arata oficialii BRD.

"Aceste rezultate confirma din nou pertinenta orientarilor strategice ale BRD – Groupe Société Générale si traduc progresele realizate in materie de oferta comerciala si de calitate a serviciilor. Pe de alta parte, politica de densificare a retelei a avut rezultatele scontate asupra maririi fondului de comert atat pe piata persoanelor fizice, cat si pe cea a IMM-urilor. Semestrul al doilea va fi in mod inevitabil influentat de recentele masuri luate de BNR, insa suntem increzatori in realizarea obiectivelor noastre anuale", a apreciat presedinte – director général al BRD – Groupe Société Générale, Patrick Gelin./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *