Stiri si noutati

Directia Generala a Vamilor are de returnat diferente de accize pentru masinile achizitionate in leasing

Pentru cei care au incheiat contracte de leasing pentru achizitionarea unui autoturism pana la data de 18 februarie, acciza va fi calculata la valoarea reziduala a contractului, dupa aceasta data urmand ca taxa sa fie calculata la valoarea de intrare a bunului in tara, potrivit presedintelui Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania, Cornel Coca Constantinescu. In consecinta, cei care au achizitionat masini in sistem leasing pana la data precizata, iar la vama li s-a calculat acciza la valoarea de intrare a bunurilor in tara, isi pot recupera de la Directia Generala a Vamilor diferentele de bani. Oficialii DGV sustin ca vamile au inceput deja sa returneze diferentele.

Legislatia prevedea initial calcularea accizei la valoarea de intrare a bunurilor in tara de la 1 ianuarie. ASLR a obtinut amanarea aplicarii acestei masuri pana la 1 februarie, pentru ca in cele din urma sa intre in vigoare la 18 februarie.

In alta ordine de idei, presedintele ASLR a anuntat, ieri, ca mai multe societati de leasing se pregatesc sa lanseze produse de finantare in moneda nationala. Cele care acorda in prezent finantari in sistem leasing in lei practica dobanzi de circa 17%. Nivelul dobanzilor in lei va scadea la circa 13% in perioada urmatoare.

Oficialul ASLR sustine ca in acest mod clientii vor fi protejati de riscul valutar, dar uita sa mentioneze ca si societatile de leasing vor avea mai mult de castigat daca moneda nationala va continua sa se aprecieze. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *