Stiri si noutati

Examen trichineloscopic obligatoriu pentru carnea de porc

Carnea si produsele din carne de porc destinate comercializarii in pietele agroalimentare vor fi supuse obligatoriu unui examen trichineloscopic, indiferent daca acesta a fost deja efectuat la locul de origine al carnii, masura fiind destinata prevenirii cazurilor de imbolnavire a populatiei. Potrivit lui Sorin Mitrea, directorul general al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV), citat de Mediafax, examenul poate fi realizat de catre medicii veterinari de stat, medicii desemnati de autoritatea veterinara sau alt personal calificat si atestat oficial. "Masura a fost luata pentru a se preveni pericolul imbolnavirilor cu trichineloza in perioada sarbatorilor, cand consumul de carne de porc creste semnificativ", a aratat Mitrea. Analiza este gratuita pentru probele recoltate de la animalele din gospodaria populatiei din raza de activitate a circumscriptiei sanitar- veterinare si contra cost pentru probele analizate la cerere in alta circumscriptie decat cea de origine a animalelor. Costul unui astfel de examen este de 36.600 de lei. In perioada 8-24 decembrie, in Bucuresti vor exista cate trei circumscriptii sanitar-veterinare in cadrul fiecarui sector, unde se va putea realiza examenul trichineloscopic, a spus reprezentantul ANSV. (I.T.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *