Carnea si produsele din carne de porc destinate comercializarii in pietele agroalimentare vor fi supuse obligatoriu unui examen trichineloscopic, indiferent daca acesta a fost deja efectuat la locul de origine al carnii, masura fiind destinata prevenirii cazurilor de imbolnavire a populatiei. Potrivit lui Sorin Mitrea, directorul general al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV), citat de Mediafax, examenul poate fi realizat de catre medicii veterinari de stat, medicii desemnati de autoritatea veterinara sau alt personal calificat si atestat oficial. "Masura a fost luata pentru a se preveni pericolul imbolnavirilor cu trichineloza in perioada sarbatorilor, cand consumul de carne de porc creste semnificativ", a aratat Mitrea. Analiza este gratuita pentru probele recoltate de la animalele din gospodaria populatiei din raza de activitate a circumscriptiei sanitar- veterinare si contra cost pentru probele analizate la cerere in alta circumscriptie decat cea de origine a animalelor. Costul unui astfel de examen este de 36.600 de lei. In perioada 8-24 decembrie, in Bucuresti vor exista cate trei circumscriptii sanitar-veterinare in cadrul fiecarui sector, unde se va putea realiza examenul trichineloscopic, a spus reprezentantul ANSV. (I.T.)
Have something to add? Share it in the comments.