Stiri si noutati

Intalnire a grupului de lucru pentru elaborarea Planului de actiune privind cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene

“”>Grupul de lucru constituit pentru elaborarea proiectului Planului de actiune privind cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare in perspectiva aderarii Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007 a avut, miercuri, prima reuniune la Palatul Victoria, informeaza Biroul de presa al Guvernului.
Intalnirea a avut loc ca urmare a deciziei luata in cadrul reuniunii consultative organizata din initiativa premierului Calin Popescu-Tariceanu, la data de 25 mai, cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare, partenerilor sociali din Consiliul Economic si Social (CES), asociatiilor alesilor locali, organizatiilor societatii civile, mediului academic, mass-media si ai Executivului.
Intalnirea grupului de lucru a avut drept scop discutarea propunerilor facute de participantii la reuniunea din 25 mai 2006 pe marginea proiectului Planului de actiune care le-a fost pus la dispozitie cu acel prilej.
Discutiile s-au concentrat pe problemele de fond ale acestui plan, subliniindu-se necesitatea si importanta implicarii intregii societati in conturarea unei perspective comune asupra directiei strategice de utilizare cat mai eficienta a fondurilor comunitare.
Accentul a fost pus pe problematica intaririi capacitatii administrative de implementare a proiectelor finantate prin fondurile structurale si de coeziune. Printre masurile agreate pentru a fi introduse in Planul de actiune se numara: intensificarea dialogului Autoritatilor de Management cu actorii implicati in pregatirea si definitivarea Programelor complement, evidentierea distincta a programelor de pregatire, simplificarea procedurilor administrative.
Pe baza discutiilor purtate si a propunerilor facute de participanti, s-a convenit restructurarea si imbunatatirea proiectului Planului de actiune, urmand ca, la viitoarea intalnire a grupului de lucru, sa fie abordata problematica privind cofinantarea publica aferenta Programelor Operationale.
De asemenea, s-a stabilit ca grupul de lucru sa se reuneasca periodic in etapa urmatoare, astfel ca acest document sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii iulie 2006.
In data de 25 mai 2006, a avut loc, la initiativa premierului, o reuniune consultativa pe tema cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare in perspectiva aderarii Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007. Din grupul de lucru constituit ca urmare a acestei reuniuni, fac parte reprezentanti ai autoritatilor de management a fondurilor europene, societatii civile, asociatiilor alesilor locali, mediului academic, Consiliului Economic si Social (CES), mass-media si ai Executivului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *