Stiri si noutati

Pretul titeiului a trecut din nou peste 57 dolari

Pretul barilului de titei de tip "light sweet crude" a urcat la peste 57 dolari, la bursa din New York, din cauza anuntului facut de Departamentul Energiei al Statelor Unite, conform caruia, cererea de benzina a crescut usor peste cea de anul trecut, in ultimele patru saptamani si din cauza scaderii ofertei, informeaza AP.
Barilul de titei de tip "light sweet crude", cu livrare in luna decembrie, a ajuns la valoarea de 57,50 dolari, in tranzactiile de dimineata, de la New York Mercantile Exchange, cu 0,52 dolari mai mult de cat luni seara la inchidere.
Departamentul Energiei al SUA a anuntat ca, in ultimele patru saptamani, media cererii zilnice de benzina a fost de 9,106 milioane de barili, putin peste cea de anul trecut din aceeasi perioada, in ciuda cresterii preturilor la titei. Cererea a crescut usor si in cazul motorinei, mai adauga acelasi anunt. In acelasi timp, rezervele interne au scazut cu 2,2 milioane de barili, doar in saptamana trecuta, ajungand la 321,4 milioane de barili. Aceasta cifra este, totusi, cu peste 12 la suta mai ridicata decat cea de anul trecut. Rezervele de benzina, in schimb, s-au redus cu 900.000 de barili, in decursul saptamanii trecute, ajungand la 200,2 milioane de barili, adica sub nivelul de anul trecut cu trei procente

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *