Stiri si noutati

HP a prezentat noile produse de stocare de date si matrice de discuri

Compania Hewlett Packard a anuntat marti lansarea a 35 produse noi privind modul de utilizare al datelor, printre care matricea de discuri XP 10000 si produse de stocare de date.

Matricea de discuri HP Storage Works XP 10000 permite accesul tuturor companiilor, indiferent de dimensiunea acestora, la solutiile de asigurare a continuitatii afacerii si la tehnologia de virtualizare avansata.

"Fata de modelul XP 12000, performantele au crescut de aproape patru ori. Noua solutie ofera un raport foarte bun pret/performanta si productivitate crescuta, iar forma sa compacta economiseste spatiul in cadrul companiei", a afirmat directorul de productie HP, Daniel Necula.

Noua solutie are componente complet redundante, ce pot fi schimbate in timpul functionarii, precum si solutii avansate de recuperarea dupa dezastre, asigurand integritatea datelor in cazul mediilor de lucru vitale. Clientii pot realiza o scalare de minimum 5 pana la 240 prin 48 posturi gazda care suporta o capacitate interna de 69 terabytes.

Acceleratoarele EFS WAN din gama HP Storage Works raspund problemelor de performanta care afecteaza retelele WAN prin eliminarea traficului repetitiv si reducerea considerabila a efectelor de latenta, oferind o crestere a latimii de banda de pana la 20 ori si o crestere de pana la 100 ori a traficului de fisiere, e-mail, aplicatii web.

"WAN Accelerator accelereaza traficul intre locatii diferite, multiplica viteza de zeci de ori, simplifica traficul, scazand costurile de operare", a adaugat Daniel Necula.

Un alt produs este biblioteca virtuala, HP Storage Works 6000, care este un sistem de 16 librarii virtuale (discuri care pot sa emuleze pe mai multe servere). Sistemul reduce congestionarile din activitatile de backup si simplifica protectia datelor din retelele SANM. Integrarea cu Software-ul HP Storage Works Command View Tape Library le permite clientilor toate modelele HP de biblioteci de benzi pentru mediul enterprize, instalarea si configurarea oilor biblioteci virtuale realizandu-se doar in cateva minute.

Unitatea de banda tip DAT se va putea conecta de acum la un USB, avand o capacitate de 72 gigabytes pe un singur cartus de date si o rata de transfer de 23 GB pe ora. "Acest produs va fi prezent pe piata in prima jumatate a lunii iulie, cu un pret de vanzare de circa 250 euro", a precizat Necula.

HP este companie furnizoare de solutii tehnologice destinate persoanelor fizice, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru semestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2005, veniturile companiei totalizau 83,3 miliarde dolari. In Romania compania detine cea mai mare cota de piata, iar valoarea de piata pentru produsele de stocare a fost, in 2004, de 20 milioane euro. Avem reprezentanti din toate sectoarele de activitate iar in viitor dorim sa tintim piata IMM-urilor (SMI business), a spus directorul de tara HP, Radu Enache.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *