Stiri si noutati

Chinezii sunt imbiati sa investeasca in domeniul IT&C din Romania

IT

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a prezentat potentialilor investitori chinezi motivele pentru care Romania este un partener de incredere in vederea dezvoltarii unor afaceri in domeniul IT&C, in cadrul forumurilor economice de la Shanghai si Beijing. Exemplele oferite in acest sens au fost cele mai importante proiecte dezvoltate de MCTI in 2006 si anume strategia de broadband a Romaniei, privatizarile totale ale companiilor din domeniu la care statul roman mai detine actiuni, precum si celelalte proiecte care au ca scop introducerea noilor tehnologii in vederea trecerii la Societatea Informationala. Romania si Republica Populara Chineza sunt parteneri economici cu traditie, cooperarea dintre cele doua tari putand sa constituie un real exemplu pentru alte state’, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

 Domeniile principale de cooperare intre Romania si Republica Populara Chineza, in opinia ministrului comunicatiilor, vizeaza schimbul de informatii referitoare la politici si norme in domeniul IT&C, cooperarea si schimbul de experienta in ceea ce priveste dezvoltarea-cercetarea de noi produse din domeniu, in special in domeniul generatiei a 3-a de telefonie mobila si utilizarea de servicii electronice, dezvoltarea si implementarea unor sisteme informatice integrate, precum si de aplicatii software in domeniul comunicatiilor, utilizand produse ale cercetarii si dezvoltarii din cele doua tari. Nu in ultimul rand,exploatarea pietelor apartinand unor terte tari in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei poate fi un alt domeniu de cooperare romano-chinez.

In seara zilei de 28 martie, ministrul roman a participat alaturi de Traian Basescu, Presedintele Romaniei, la intalnirea cu presedintele chinez, domnul Hu Jintao si a avut o intrevedere cu omologul sau Wang Xudong, ministrul industriei informaticii. Demnitarii romani au fost insotiti in aceasta vizita de stat de o puternica delegatie economica, pentru a impulsiona dezvoltarea relatiilor economice bilaterale, cu accent pe promovarea exporturilor romanesti, atragerea de investitii directe in Romania si, nu in ultimul rand, de realizarea unor actiuni de cooperare economica in Romania, R. P. Chineza si pe terte piete.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *