Stiri si noutati

Windows Vista, dezvaluit de catre Bill Gates

Dupa o lunga pauza de 5 ani de la introducerea Windows XP, joi, in cadrul avampremierei "Consumer Electronics Show", a fost dezvaluit noul sistem de operare Microsoft, Windows Vista. Acesta urmeaza sa fie scos pe piata mai tarziu in acest an, dupa cum a precizat insusi Bill Gates, care a facut prima demonstratie publica complexa folosind noul sistem de operare.
Vista se anunta complex si sofisticat, si, asa cum am auzit pana acum la fiecare lansare Windows, sigur si user friendly. Gates promite puternice dezvoltari in ceea ce priveste securitatea, optiuni avansate si accesibile de cautare si suport digital complex. Mult asteptata varianta imbunatatita a principalului sistem de operare marca Microsoft este echipat cu o noua interfata 3-D iar ramele de fereastra sunt transparente pentru a permite vizualizarea informatiilor. Sloganul Windows Vista “Bringing clarity to your world” promite o “limpezire” si accesibilizare a lumii digitale a consumatorului, ajutandu-l sa isi indeplineasca taskurile zilnice mult mai usor, oferindu-i posibilitatea de a se bucura de ultimele realizari media si mai ales de certitudinea securitatii informatiilor sale personale. Windows Vista vrea sa fie consumer-oriented,incluzand o interfata finisata pana la ultimul detaliu, experiente multitasking mai bogate si optiuni variate de cautare, dupa cum declara Bill Gates.
Printre cei care nu sunt cei mai mari fani Microsoft, circula un banc: Diferenta dintre Bill Gates si Dumnezeu este ca Dumnezeu stie ca nu este Bill Gates… In aceasta nota, Gates a anuntat ca nu ii este frica de Google, principalul sau competitor ramanand IBM. Acesta a declarat ca "cea mai mare companie din industria IT este de departe IBM, au de patru ori mai multi angajati si o cifra de afaceri mult mai mare decat Microsoft. IBM a fost dintotdeauna cel mai mare competitor al nostru". Sa fie adevarata declaratia lui Gates, in conditiile in care pretul actiunilor Microsot s-a mentinut la un nivel constant in ultimii cinci ani, iar pretul actiunilor Google a avut o crestere naucitoare din august 2004?
Pe langa asta, zvonurile legate de planurile celor de la Google par sa sune destul de amenintator pentru Microsoft: de ceva timp, circula un zvon on-line cum ca Google ar intentiona sa se lanseze pe piata hardware cu un PC extrem de ieftin, conceput special pentru internet, care va rula un sistem de operare creat tot de catre Google si care va costa aproximativ 200 USD. Desi acest lucru a fost dezmintit de cei de la Google, ideea in sine si mai ales faptul ca se crede despre Google ca ar fi capabil sa realizeze un proiect atat de complex si probabil foarte profitabil da de gandit.
Daca Microsoft are concurenta in Google acum sau Google va fi o amenintare abia peste 4-5 ani, ramane de vazut. Intre timp, asteptam cu interes noul Windows Vista.
Sonia Lodi, BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *