Stiri si noutati

Romtelecom a lansat la T?rgu Mures, in premiera nationala, Serviciul Informatii Numere Clienti in limba maghiara

Operatorul Romtelecom a lansat, luni, la Targu Mures, in premiera nationala, Serviciul Informatii Numere Clienti in limba maghiara, in prezenta ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.

"Cred ca este un moment foarte important pentru noi, pentru cetatenii abonati ai Romtelecom, care pot sa apeleze incepand de azi si in limba maghiara serviciul de informatii al institutiei", a spus Nagy. Acesta a declarat ca lansarea acestui serviciu s-a facut in urma numeroaselor solicitari venite din partea abonatilor vorbitori de limba maghiara.

Astfel, numarul de telefon la care se pot obtine informatii in limba maghiara este 932, iar furnizarea datelor este asigurata de sapte operatori, de la Centrul Operational din Brasov, zilnic intre orele 7,00-22,00.

 "Serviciul este national si se adreseaza unui segment larg de abonati, care reprezinta circa sapte la suta din totalul celor 4.000.000 de abonati ai Romtelecom", a afirmat ministrul. Acesta a aratat ca, in eventualitatea in care cei sapte operatori nu vor reusi sa faca fata solicitarilor, numarul acestora va fi suplimentat. 

 "Daca vor exista solicitari si din partea vorbitorilor in limba romanes, se va studia si analiza posibilitatea infiintarii unui serviciu similar in aceasta limba", a precizat ministrul. Acesta a mai spus ca numarul de telefon 932 poate fi apelat si din strainatate, dupa formarea prefixului telefonic pentru Romania. Tariful perceput va fi de 0,15 Euro pentru fiecare apel.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *